Kawałki mięsa z ud indyczych piecze się na parze razem z plastrami cebuli. Za złotą skórką kryje się soczyste mięso, które jest ogromnym źródłem białka, a dzięki niskiej zawartości tłuszczu jest to jedno z najzdrowszych, ale i najsmaczniejszych potraw. Niska waga i wysoka wartość odżywcza determinują użycie mięsa, nawet jeśli podróżujesz lekko.
Mięso z udźca indyka (95%), cebula (4%), sól, pieprz
Wartości odżywcze | 100 gramów | jedzenie | |
---|---|---|---|
wartość energetyczna | kcal | 183 | 366 |
wartość energetyczna | kJ | 770 | 1540 |
Tłuszcz | sol | 4,5 | 9 |
Tłuszcze nasycone | sol | 3 | 6 |
Białka | sol | 33 | 66 |
Węglowodany | sol | 3 | 6 |
Cukry | sol | 0,5 | 1 |
Sól | sol | 1.2 | 2,4 |
Producent | Adventure menu |