Wieprzowina z knedlami i kapustą ADVENTURE MENU
Udało nam się zmieścić nasze narodowe danie w jednej torbie, trzeba spróbować. Kawałki pieczonej soczystej łopatki wieprzowej z czosnkiem, białej kapusty z cebulą i ręcznie robionych łódeczek ziemniaczanych. Całość łączy pieczenie mięsa. Nie jest to najlżejszy posiłek przed sportem, ale na pewno ucieszy i zadowoli wymagający dzień.
- łopatka wieprzowa (30%), bloki ziemniaczane (28%) (mąka pszenna, płatki ziemniaczane /SO2/, kasza manna 30%, sól, mieszanka jajeczna, przyprawy), kapusta kiszona (26%) (kapusta, woda, sól, kminek) , olej rzepakowy, cebula, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, cukier, czosnek, ocet, sól, kminek, pieprz.
Wartości odżywcze | | 100 gramów | jedzenie |
wartość energetyczna |
kcal |
139 |
556 |
wartość energetyczna |
kJ |
584 |
2336 |
Tłuszcz |
sol |
4,3 |
17,2 |
Tłuszcze nasycone |
sol |
1,4 |
5,6 |
Białka |
sol |
7,6 |
30,4 |
Węglowodany |
sol |
17,4 |
69,6 |
Cukry |
sol |
5.2 |
20,8 |
Sól |
sol |
1,3 |
5,3 |